Grote voordelen voor een klein bedrijf

Optimalisering is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een groot bedrijf dat voor zijn wagens steeds hetzelfde rondje rond de kerk inplant, ziet misschien het nut niet van een efficiëntere planning. Heinrich Schmidt GmbH, een Duits concern met meer dan honderd vestigingen, had dit in eerste instantie ook. Voor hun Nederlandse dochteronderneming Schonkeren B.V. was dit een probleem, vertelt vestigingsleider dhr. Giel van Hulsen. Hun twee auto’s en bestelbus waren regelmatig niet goed in te laden en de routes waren te kort of te lang. Schonkeren B.V. wilde hun zendingen op tijd af kunnen leveren, met een goede service.

Overtuigd..!
Voor Schonkeren B.V. begon de zoektocht naar een oplossing. Na een bijeenkomst van EVO-it vroeg de groothandel in sanitair en installatiematerialen om een demonstratie van Ritplan. In Duitsland moesten ze erg aan het idee wennen. Een auto of rit hoeft toch niet vol gepland? Ze rijden toch altijd dezelfde ronde, net als een lijnbus, wel zo makkelijk. 
Voor Schonkeren B.V. was dit veel te duur, ze wilden het met Ritplan heel anders aanpakken. Uiteindelijk hebben ze de Heinrich Schmidt Gruppe overtuigd en zelfs geënthousiasmeerd voor het concept. Een kleine vestiging moet nu eenmaal creatiever zijn met de beschikbare middelen.

Rust in het bedrijf
Voor Schonkeren bracht de implementatie van Ritplan twee grote voordelen.
Ten eerste rijdt het bedrijf 6000 kilometer per jaar minder, wat zonder arbeidsuren meegerekend ca. 2500 euro per jaar scheelt. Totaal loopt de besparing zelfs op tot 6.000 euro per jaar! Ritplan was zo binnen ruim een half jaar terugverdiend. 
Het tweede voordeel is de rust in het bedrijf. Door de strakkere en betere planning kunnen tijden voorspeld worden, is er overzicht en hoeft de bestelbus aanzienlijk minder te worden ingezet. De ritten kunnen nu oplopen tot 28 stops en dan nog komt de planning goed uit!