Het proces: van order tot levering

De bron: uw ordersysteem (of ERP/WMS systeem) 

  • Gegevensimport in Ritplan Transportsoftware: Uw gegevens uit verschillende bronnen, zoals een ERP-systeem, WMS-systeem, of zelfs een Excel-bestand, kunnen eenvoudig worden geïmporteerd in Ritplan Transportsoftware. Onze software is compatibel met alle gangbare ERP/WMS-systemen, waardoor het koppelen van uw gegevens nooit een probleem zal zijn.
  • Flexibiliteit in Gegevensinvoer: In Ritplan heeft u de flexibiliteit om gegevens meerdere keren in te lezen. U hoeft dus niet te wachten tot al uw orders volledig zijn. Bovendien kunt u vooraf een voorplanning maken of spoedorders op een later tijdstip inplannen, waardoor u meer controle heeft over uw transportplanning.
wagenparkbeheer

Efficiënte Ritplanning met Ritplan

Ritplan biedt een geavanceerde ritplanning, ontworpen om kosten tot een minimum te beperken, rekening houdend met alle relevante factoren.

U heeft verschillende opties voor het maken van uw rittenschema. U kunt ervoor kiezen om volledig automatisch te plannen, gebruik te maken van basisroutes of rayons, of zelfs handmatig te plannen en bij te sturen. Dit betekent dat de planner altijd de controle behoudt en de flexibiliteit heeft om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

 

Optimale Voordelen van Digitaal Werken

Wanneer u volledig digitaal werkt, brengt dit een aantal aanzienlijke voordelen met zich mee:

  • Real-time Ritmonitoring: Via de boordcomputer of de smartphone van uw chauffeur met behulp van onze chauffeursapp kunt u real-time de voortgang van de ritten nauwlettend volgen. Deze informatie wordt direct teruggemeld naar Ritplan en uw ERP-systeem, wat resulteert in up-to-date inzicht in uw logistieke processen.
  • Transparantie voor Verkoopafdeling: Dankzij ons backoffice systeem, het Logistiek Monitoring Systeem (LMS), kan uw verkoopafdeling nauwkeurig de status van zendingen in de gaten houden. Dit zorgt voor meer transparantie en betere communicatie met uw klanten.
  • Automatische Klantcommunicatie: Ons systeem automatiseert communicatie met uw klanten, inclusief meldingen over aflevertijdstippen, informatie over emballage en het verzenden van getekende leverbonnen. Dit draagt bij aan een naadloze en professionele klantenservice.

Trots op onze klanten