maandag 8 augustus 2022

Monitoren van ritten en leveringen

We horen het elke keer weer. Niet de kosten zijn het eerste aandachtspunt voor bedrijven met eigen vervoer, maar de service naar klanten. Op tijd komen, doen wat is afgesproken, en de klant mag zelf bepalen hoe hij het wil hebben.

Dat weten we maar al te goed en daarom doen we er nog een schepje bovenop. Met een real time oplossing waar u én uw klanten blij van worden.

Een praktijkvoorbeeld...

Stel: de chauffeur komt bij een klant en er is een manco of beschadiging. Als we op de stoel van de klant gaan zitten wil hij dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Als we op uw stoel gaan zitten, dan wilt u zo snel mogelijk weten als er iets aan de hand is met een levering. Dat kan idealiter doordat de chauffeur u direct gaat bellen en uitlegt wat er precies loos is. Vervolgens kunt u actie ondernemen en het probleem tackelen.

Maar al te vaak gebeurt dit in de praktijk niet op deze manier, maar wordt er door de chauffeur slechts een aantekening gemaakt op de ritlijst of de vrachtbrief. Deze krijgt u pas veel later te zien en zo kan het probleem wellicht alsnog, maar in ieder geval pas veel later worden opgelost en daardoor misschien te laat voor een kritische klant.

Logistiek Monitoring Systeem LMS

Het kan ook anders: met LMS. Dat is een app op een smartphone waarmee de chauffeur de beschikking krijgt over een digitale ritlijst, de mogelijkheid om een handtekening te laten plaatsen én om foto’s en opmerkingen te maken. Deze informatie is direct online beschikbaar op het bedrijf, zodat actie kan worden ondernomen nog voor de chauffeur terug is van zijn rit. En alles is volledig geïntegreerd met Ritplan.

Wij laten u graag nader kennismaken met LMS: vraag hier een demonstratie aan.