maandag 20 februari 2023

Optimaliseer niet alléén de ritplanning

Wanneer we kijken naar de kosten van het distributieproces, dat wil zeggen alles wat hieraan vastzit, wordt vaak vergeten dat er ook een integratie hiervan met het orderpick- of productieproces kan worden gerealiseerd. Zo kan een hoger rendement worden behaald dan wanneer de onderdelen afzonderlijk geoptimaliseerd worden.

Terugkoppeling van rit-informatie naar uw ordersysteem

Om dit te bereiken is het van belang dat de geoptimaliseerde ritplanning kan worden teruggekoppeld naar het ERP systeem. Op deze manier kunnen de andere processen worden aangestuurd en geoptimaliseerd. Uiteraard moet er wel een mogelijkheid zijn dit te doen, want niet bij alle bedrijven biedt het proces deze mogelijkheid. Toch is het zinvol om verder te kijken dan alleen de planning.

Gaat er bijvoorbeeld veel tijd verloren met het afhandelen van telefoontjes van klanten over hun levering? Dan kan de klant op basis van de planning én tijdens de rituitvoering direct worden geïnformeerd over aflevertijdstippen en/of vertraging.

De afhandeling van emballage kan ook gedigitaliseerd worden en de digitale handtekening, inclusief een automatische bevestiging van ontvangst in de mail is mogelijk.

Als we al deze aparte activiteiten kunnen samenvoegen in één geïntegreerde oplossing betekent dit veel meer kostenbesparing dan alleen de optimaliseren van de ritplanning. Met LMS (Logistiek Monitoring Systeem) is dit mogelijk. We laten graag zien hoe het in úw situatie voor een passende oplossing kan zorgen.