dinsdag 15 november 2022

Terugkoppelen naar uw ERP? Een goed idee!

Bedrijven die met Ritplan werken hebben in de regel een koppeling tussen hun ERP en Ritplan. In 75% van de gevallen is deze koppeling eenzijdig: van ERP naar Ritplan.

Toch is het zinvol te kijken of een terugkoppeling naar het ERP-systeem toegevoegde waarde kan hebben. Dat kan vanuit Ritplan, maar zeker ook vanuit LMS.

Wat zijn de voordelen?

Om te beginnen kan de planning worden teruggelezen in het ERP-systeem. Wanneer het in het logistieke proces past kan de orderpicking direct op ritniveau worden uitgevoerd. Wanneer dit niet kan maar er is in het magazijn een bufferzone aanwezig, dan zou vóór de planning bekend is op vaste locaties verzameld kunnen worden. Zodra de planning eenmaal bekend is, kunnen de voertuigen worden geladen vanuit die buffer.

In de tweede plaats zorgt het teruglezen van de planning in het ERP systeem dat gebruikers van alleen het ERP systeem direct kunnen zien welke orders gepland zijn, wanneer hun aflevertijd is gepland is en ook wat de kosten van levering van de orders zijn.

Gebruik van LMS

Een andere optie is om gebruik te maken van LMS (Logistiek Montoring Systeem). Dit systeem wordt inmiddels al bij 50% van de Ritplan-klanten gebruikt. LMS kent een backoffice-oplossing die ook door de afdeling Verkoop kan worden geraadpleegd, zodat zij op de hoogte blijven van de voortgang van de ritten.

Waarom vanuit LMS terugkoppelen naar uw ERP-systeem?

Het beheer van emballage kan door LMS worden geregeld. Daarbij komt dan de vraag of het zinvol is om deze informatie terug te koppelen naar het ERP systeem. Zeker wanneer er sprake is van statiegeld is dat het geval, maar ook om direct een factuur te kunnen sturen bij een correcte levering.

Wanneer u vragen heeft over een koppeling naar uw ERP-systeem kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.