Efficiency chauffeurs
Het sluipt er bij een groeiend bedrijf geruisloos in. Het vervoer is in eigen beheer en lijkt in eerste instantie met die enkele wagen prima handmatig te plannen. Gaandeweg groeit echter het klantenbestand waardoor het plannen steeds lastiger, tijdrovender en onoverzichtelijker wordt. Zo ook bij Luijten-VVZ, groothandel in verf, (auto)lak, industriële coatings, behang en vloersystemen. Logischerwijs zochten ze al snel naar een hulpmiddel en kwamen er zo achter dat Ritplan het meeste aan hun wensen voldeed.
Basisroutes

Bakker Wiltink voorziet elke dag diverse supermarkten van vers brood. Zo levert de bakkerij, samen met een groep zelfstandige bakkerijen, dagelijks brood- en banketproducten aan een groot aantal supermarkten in ons land. De leveringen worden gedaan volgens vaste routeschema's, waarbij het volume en de venstertijden doorslaggevend zijn voor het aantal benodigde transporteenheden om alle producten op het afgesproken tijdstip af te leveren. Deze werkwijze is met behulp van Ritplan verder door geoptimaliseerd.
Duurzaamheid

Voor ieder wat wils. Van Hotelcakes tot roze en gevulde koeken, wie houdt er niet van? Dankzij Aviateur liggen deze heerlijke producten in overvloed bij grote supermarkten in ons land. Om ervoor te zorgen dat u deze traktaties aan uw gasten kunt aanbieden bij de koffie en thee, maken ze bij Aviateur gebruik van Ritplan en TomTom Webfleet. Hiervoor gebruiken ze RMM, de Ritplan Mobiel Manager (RMM), waardoor hun distributie is geoptimaliseerd en er tevens geen papieren chauffeurslijsten meer nodig zijn.
Optimaliseren

Puzzelen is leuk voor in je vrije tijd, maar niet wanneer je een goede ritplanning in elkaar probeert te zetten en er een grote tijdsdruk is. Bij Groenhart, groothandel in gereedschappen, ijzerwaren en materieel, was de werkwijze aan verbetering toe. De bestellingen van de te bezoeken klanten werden op bonnen uitgeprint en in een bakje gelegd. Vervolgens waren maar liefst zeven chauffeurs een half uur bezig om de ritten op volgorde te zetten. Dat moest toch anders kunnen dachten ze bij Groenhart.
Vaste routes geoptimaliseerd

In 1960 begon Vendrig met het reinigen van poetsdoeken. Inmiddels is het bedrijf flink uitgebreid en ligt de focus meer op het reinigen van werkkleding. De wasserij is niet alleen gespecialiseerd in het hygiënisch schoonmaken van bedrijfskleding tot deurmat, maar regelt ook het onderhoud van de producten. De geleverde service is hierbij erg belangrijk: bij Vendrig zorgen ze ervoor dat er periodiek één chauffeur langskomt om de klant zo min mogelijk tot last te zijn. Kortom; een strakke en vaste planning!
Gemeentewerf onder de pannen

Gemeente Meppel denkt aan het milieu. Tussen 2010 en 2015 bracht ze de uitstoot van CO2 al met 15% terug. Het berekenen van deze reductie is niet makkelijk. Gelukkig biedt Repond ondersteuning. Ons programma berekent niet alleen de kosten die het voertuig maakt, het kan ook de CO2-uitstoot berekenen. De materieelverantwoordelijke van de gemeente, Gerard Hempen, zegt enthousiast: “We houden er alles mee bij. Van de grotere voertuigen tot de bladblazers tot de ondergrondse containers!
Leveringen op de rit

Als non food leverancier biedt Bunzl Foodservice een passend assortiment disposables, verpakkingen, hygiëneproducten, hotelcosmetica en guest amenities, hotelequipment, glaswerk, porselein en bestek voor de foodservice markt. Samen met het aanbod van tailor made producten voor haar klanten vormt dat een sterke combinatie. Veel klanten, met name horecagelegenheden, zitten in de steden. Dat stelt Bunzl Foodservice op logistiek vlak voor drie aandachtspunten. De steden dwingen steeds meer milieuregels en -zones af.
Bevlogenheid voor veiligheid

Als je met het vliegtuig reist, kun je rekenen op Luchtverkeersleiding Nederland - LVNL. Zolang het vliegtuig onder de 7.500 meter vliegt, zorgt LVNL voor de communicatie tussen luchtruim en vaste grond zodat vliegtuigen op veilige afstand van elkaar vliegen. De luchtverkeersleiders moeten stressbestendig zijn, omdat dit werk een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. De begeleiding loopt soepel en bij uitdagingen zoals opeens een omslag in het weer moet de luchtverkeersleider het hoofd koel houden.
Al het materieel op orde

Gebr. Vermeer Industrial Movements heeft een duidelijke slogan: “We take care of your machinery”. Als specialistisch, industrieel verhuizer/vervoerder is het een slogan die direct aangeeft hoe het bedrijf tegen moeilijke transportklussen aan kijkt. Veiligheidsplannen en projectplannen zorgen ervoor dat ze, ook al is het bedrijf relatief klein in de industrie, hoge kwaliteit leveren voor hun klanten. Bij Gebr. Vermeer demonteren en monteren ze je machinerie zonder problemen. Om deze kwaliteit te kunnen bieden, overzien ze hun eigen materieel en wagenpark met Repond.