Een ritplanning om van te smullen

Horesca Smulders heeft als groothandel in de horeca niet alleen te maken met het leveren van de producten. Emballage is een belangrijk onderdeel van het bedienen van de klanten, hier gaat ook veel geld in om, dus er moeten zo min mogelijk fouten mee gemaakt worden. Dit kan geregeld worden met papieren mutatiebonnen die handmatig ingevuld worden door de chauffeurs en doorgevoerd moeten worden op kantoor in het ERP-systeem, maar het kan ook efficiënter.

Operationeel manager Maikel van Loon heeft samen met Teamleider Transport Arno van Laarhoven de overstap naar Ritplan meegemaakt bij Horesca Smulders: “We maken met Ritplan minder fouten met emballage, omdat de chauffeurs niet meer bij elke klant een mutatiebon hoeven te schrijven.”

Ze maken namelijk gebruik van de LMS track-and-trace app, waarmee de chauffeur direct bij de klant de emballage registreert op zijn mobiele telefoon. Op kantoor ontvangen ze elke twee uur een automatisch rapport van alle door de chauffeurs doorgevoerde registraties. De verwerking van de emballage op kantoor kan dus ook op meerdere tijdstippen worden uitgevoerd en hoeft niet allemaal op het einde van de dag te gebeuren. De volgende dag ontvangt de klant automatisch een mail met de geregistreerde hoeveelheden emballage, zodat deze gecontroleerd kan worden op de eerstvolgende weekfactuur.

Bij Horesca Smulders proberen ze zoveel mogelijk dezelfde chauffeurs bij hun klanten langs te sturen: een vaste chauffeur zorgt voor een goed klantcontact wat erg belangrijk is in hun branche. Ook hierbij heeft Ritplan voor een efficiëntieslag gezorgd. De basisroutes zijn belangrijk voor het type service dat Horesca Smulders levert, maar de ritten zijn wel zoveel mogelijk geoptimaliseerd. Soms worden klanten op andere momenten bediend omdat dit beter uitkomt, mits dit natuurlijk binnen de tijdsvensters van de klant past. Doordat de klant bekend is met zijn chauffeur heeft hij een kort lijntje, zodat niet alleen de route, maar ook de service goed verloopt. Omdat de ritten real-time bijgehouden kunnen worden, kan Arno ook zien of de chauffeurs volgens de planning werken, om zo de service naar de klanten toe te kunnen garanderen.

Zo maakt men bij Horesca Smulders efficiënt gebruik van Ritplan en de bijbehorende LMS track-and-trace app. De basisroutes worden zo efficiënt mogelijk gepland, het contact met de klant wordt goed onderhouden door vaste chauffeurs, de chauffeurs kunnen real-time aangestuurd worden als er iets mis gaat, en de emballageregistratie verloopt nu digitaal. Zowel op kantoor als bij de klant wordt men hiervan goed op de hoogte gehouden. Alle ingrediënten voor de goede service die bij Horesca Smulders hoog in het vaandel staat!