Ritplan: voor optimale transportplanning 

Ritplan is voor bedrijven met eigen vervoer (al vanaf 2 voertuigen) die op zoek zijn naar een oplossing voor een effectieve routeplanning. De transportsoftware stelt een optimale planning samen voor het hele wagenpark, waarbij de juiste chauffeur bij de passende klant arriveert én dat binnen de afgesproken tijd. 

De voordelen van Ritplan:

 • Maak sneller een efficiënte en flexibele transportplanning. 

 • Bespaar 10 tot 15% op uw transportkosten. 
 • Gebruiksvriendelijk systeem in de Cloud of op uw eigen server. 
 • Collega’s kunnen het werk van de planner makkelijk overnemen. 
 • Snel reageren op onvoorziene omstandigheden. 
 • Waardevolle managementinformatie altijd snel voorhanden. 
 • U heeft te maken met de ontwikkelaar, wat resulteert in een snelle reactietijd.

Vraag een demo aan

 

Deze eigen vervoerders maken gebruik van Ritplan

Innovatie in transportplanning

Ritplan biedt de mogelijkheid om klanten automatisch te informeren via sms of e-mail over de verwachte of aangepaste aankomsttijd. Met de track en trace applicatie LMS is het mogelijk om de routes digitaal naar smartphones of boordcomputers van chauffeurs te verzenden. Dit omvat ook de optie om gedurende de dag eventuele wijzigingen in de route direct door te geven aan de chauffeurs. Dankzij de verzamelde praktijkgegevens kunnen uitgebreide analyses worden uitgevoerd om de dienstverlening te optimaliseren. 

ritplan

Ritplan in de praktijk 

Ritplan maakt, op basis van gegevens over uw klanten, orders en wagenpark een optimale ritplanning. Alle ritten worden in een keer gepland! Zijn er onvoorziene omstandigheden, zoals spoedorders of vertraging, dan rekent u met Ritplan opnieuw de planning door. Klanten kunnen met LMS automatisch worden geïnformeerd over aflevertijdstippen en wijzigingen daarvan tijdens de rituitvoering. Met de chauffeursapp is het hele afleverproces papierloos, inclusief foto’s, handtekeningen en emballageregistratie. 

Vraag een demo aan

ritplan map

Ritplan geïmplementeerd in 4 stappen 

 1. We brengen uitgebreid uw wensen in kaart. 
 2. De ontwikkelaars bij EVO-it richten Ritplan in. 
 3. We maken een koppeling met uw order- of ERP systeem. 
 4. Als afsluiting krijgen de medewerkers een gedegen training. 

Na de implementatie kunt u direct met een optimaal werkend systeem aan de slag, dat aansluit bij uw dagelijkse operaties. Door het abonnementsmodel dat wij hanteren, is uw systeem continu up-to-date. 

ritplan dubbel scherm

Klanttevredenheid als hoeksteen 

LMS in combinatie met Ritplan maakt het mogelijk om een perfecte match te realiseren tussen de verwachtingen van de klant en de uitvoering van de chauffeur.  Zo verzekert u zich van een transportplanning die synoniem staat voor betrouwbaar en klanttevredenheid. 

ritplan bellen

Aan de slag met Ritplan 

Kiezen voor Ritplan betekent kiezen voor een transportsoftware die niet alleen nu waarde biedt, maar ook meegroeit met de ontwikkelingen van uw bedrijf.  

Met zijn modulaire opbouw, integratiemogelijkheden en focus op gebruiksgemak, staat Ritplan klaar om de ruggengraat van uw transportplanning te worden. Ontdek hoe Ritplan uw transportefficiëntie kan vergroten. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.