donderdag 15 juni 2023

Hoe kwetsbaar is uw planningsproces?

Niet alle bedrijven zijn zich ervan bewust dat hun planner, de rots in de branding die alles uit het hoofd plant, tegelijk een kwetsbaarheid voor het bedrijf vormt. Gaat het eenmaal fout door ziekte of vertrek van de planner, dan moet de planning worden overgenomen en is het de vraag of er eenvoudig een snelle en goede planning kan worden gemaakt. Het is daarom zaak dat u zich niet afhankelijk maakt van medewerkers met unieke kennis van uw planning.

Kennis delen

U kunt dit eenvoudig voorkomen door een planningsapplicatie zoals Ritplan te gebruiken. Alle informatie die eerder in het hoofd van uw planner zat, wordt dan voor iedereen beschikbaar in Ritplan. Ritplan plant en optimaliseert automatisch, maar de gebruiker blijft altijd de baas. Hoewel het voor veel planners even wennen is, leert onze ervaring dat men na verloop van tijd niet meer zonder Ritplan wil werken. Zo maken sommige klanten al 25 jaar gebruik van Ritplan!

Strategisch voordeel

Een belangrijk bijkomend voordeel van het gebruik van Ritplan is het feit dat u de beschikking krijgt over informatie die ook van strategisch nut is. Met de data uit Ritplan kunt u uw gehele planningsproces in de gaten houden, veranderingen signaleren, maatregelen nemen en de effecten daarvan volgen. Allemaal zaken die minstens zo waardevol zijn als het maken van een goede planning.

Kennismaken

Het is daarmee moeilijk te zeggen wat doorslaggevend is bij het besluit om van Ritplan gebruik te gaan maken. Wilt u zelf een oordeel vellen? Volg vrijblijvend een demo en bespreek met ons de mogelijkheden van Ritplan voor uw bedrijf.