Frans de Wit wordt tijdig gewaarschuwd

Logistieke dienstverleners die werken voor de (petro-)chemische industrie moeten aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen. Dat geldt voor al hun materieel, maar ook voor de chauffeurs die zij inzetten. Sinds Frans de Wit Int. B.V. de personeelsmodule van Repond gebruikt, is het opvolgen van deze eisen heel wat makkelijker geworden.

Frans-de-Wit_MG_3020.png

Frans de Wit is een logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in de opslag en het vervoer van koelgassen en vloeibare chemicaliën. “Naast containers gebruiken wij uiteraard ook veel ander materieel, zoals brandblussers, slangen en pompen”, vertelt Remco Verhaegen, boekhouder. “De stamgegevens van al het materieel zijn overzichtelijk opgeslagen in Repond. Dat is onze centrale database die door verschillende collega´s wordt gebruikt. Repond signaleert ook tijdig wanneer bijvoorbeeld keuringen moeten plaatsvinden.”

Geen verrassingen meer
Een jaar geleden werd de personeelsmodule van Repond aangeschaft. “Niet zonder reden”, vertelt administratief medewerkster Monique van Zwol. “Het gebeurde nogal eens dat een chauffeur de bestuurderskaart van de digitale tachograaf vergat aan te vragen. Zolang de nieuwe kaart niet was geleverd, kon hij niet rijden. Dat betekende een strop voor de chauffeur, maar ook voor ons.” Dat behoort inmiddels tot het verleden. Repond signaleert nu tijdig wanneer een nieuwe bestuurderskaart moet worden aangevraagd, ook al is dat de verantwoordelijkheid van de chauffeur. Repond signaleert ook wanneer certificaatvernieuwingen, keuringen en nascholingscursussen moeten plaatsvinden. Daarnaast worden in de Repond-personeelsmodule personeelsgegevens, certificaten en diploma’s van werknemers bijgehouden. Er kunnen incidenten geregistreerd worden en rapportages gemaakt ten behoeve van de gesprekken met de Arbeidsinspectie.

De meerwaarde van Repond bleef niet ongemerkt. Tijdens de jaarlijkse audit voor de ISO-certificering bleken de auditors zeer gecharmeerd van de functionaliteit van Repond. Dat zouden meer bedrijven moeten gebruiken, was hun reactie.