Nuchter met Ritplan

Werknemers van supermarkten zullen de naam Nuchter wel kennen, evenals die van gemeentes, GGD’s en zelfs ministeries. Nuchter Kenniscentrum Leeftijdsgrenzen heeft namelijk een krachtige maatschappelijke visie: beschikbaarheid van leeftijdsgebonden producten zoals tabak en alcohol onder de wettelijke leeftijdsgrens zo veel mogelijk beperken. Maar op welke manier heeft een organisatie als Nuchter baat bij de service van een logistiek softwarebedrijf als EVO-it? Voor de MysteryKids natuurlijk!

 

 

De MysteryKids zijn jongeren die onder begeleiding voor Nuchter op pad gaan om bij het doen van boodschappen te kijken of ze het voor elkaar krijgen om alcohol en tabak te kopen. In het begin bezochten ze clusters van 140 adressen, maar tegenwoordig worden meer dan 20.000 adressen bezocht. De planning is daardoor een stuk lastiger geworden.

Daarnaast neemt Nuchter een aantal regels in acht om de kinderen te beschermen. De auditors, de volwassenen die de MysteryKids begeleiden, moeten in een bepaalde volgorde de jongeren afzetten en ophalen. Als een mannelijke auditor een meisje en een jongen af moet leveren, mag het meisje namelijk nooit alleen met de volwassenen in de auto achterblijven. Zo houdt Nuchter extra rekening met de veiligheid van de jongeren. Ook hebben de leerlingen andere verplichtingen: hun schoolprestaties mogen natuurlijk niet lijden onder hun werk als MysteryKid. Na het gebruiken van online applicaties zoals Google Maps en Route XL was het voor de planner Bionda van de Groep en voor Kim Joe Lie, de eigenaar van Nuchter, duidelijk dat ze een professioneel planningsysteem nodig hadden.

Tijdens het planningsafstemmingsgesprek met EVO-it werd snel duidelijk hoe ingewikkeld de planning van Nuchter nou eigenlijk was. We hebben veel energie gestoken in het vinden van een goede oplossing binnen de standaard van Ritplan, met succes!

Inmiddels maken ze al bijna een jaar gebruik van Ritplan en zijn ze bij Nuchter zeer te spreken over het programma. Bionda is als planner een onmisbare schakel in de organisatie. Zij vertelt: “Zonder Ritplan was het niet mogelijk om zo’n grote planning binnen een redelijke tijd te maken”.

De resultaten zijn zeer goed. De regionale ritten zijn omgezet in landelijke ritten. Het rendement op de ritten van de organisatie is bijna 20% omhoog gegaan. Dan zijn de tijdvoordelen die het plannen via Ritplan met zich meebrengt nog niet eens meegerekend. Voor Nuchter is Ritplan een onmisbaar programma dat het mogelijk maakt hun opdrachten efficiënt en goed uit te voeren. Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden van Ritplan op het gebied van personenvervoer, klik dan hier.