Met Repond meer overzicht en minder kosten

Van Wanrooy Transport & Logistiek gebruikt sinds vorig jaar het wagenpark- en materieelbeheerprogramma Repond. De Excel-lijstjes en het planbord zijn inmiddels verleden tijd. Repond werkt naar volle tevredenheid. Het systeem draagt bij aan de efficiency van de garage die in eigen beheer draait onder het toeziend oog van Micha Beerens.

Micha Beerens is van jongs af aan opgegroeid met auto’s en werkt het liefst met het grotere materieel. Werken in een garage was dus een logische keuze. Hij zag Repond bij Ouweland Transport, dat vorig jaar door Van Wanrooy Transport & Logistiek werd overgenomen. Beerens voert de regie over de garage bij Van Wanrooy.

Eigen beheer.
“Een garage in eigen beheer van het bedrijf heeft veel voordelen: het is flexibeler en de kosten zijn beter beheersbaar”, stelt Beerens. “Bovendien is het werk zeer afwisselend en boeiender dan in een ‘gewone’ garage. Om goed overzicht te houden is een programma als Repond onontbeerlijk.” Hij werkte eerder met Repond en is zeer enthousiast over de mogelijkheden. Hij adviseerde Van Wanrooy dan ook met dit wagenpark- en materieelbeheerprogramma te gaan werken. Dat advies werd opgevolgd.

Overzicht.
Inmiddels is het hele wagenpark van Van Wanrooy met stamgegevens ingevoerd in Repond. Beerens: “Doordat ik alle benodigde gegevens kan invoeren, werkt het systeem optimaal. Zo kunnen we werkorders invoeren en kan ik snel opzoeken welke artikelen waar zijn ingekocht. Ook zijn per voertuig de uitgevoerde reparaties vastgelegd in het systeem. Ik krijg een seintje wanneer een voertuig toe is aan een keuring of onderhoudsbeurt. Ook het opzoeken van gegevens is nu veel makkelijker en dat scheelt veel tijd.” Met de komst van Micha Beerens is de garage geprofessionaliseerd waardoor het aandeel uitbesteed werk is  teruggelopen van zestig naar twintig procent. Repond heeft daar een belangrijk steentje aan kunnen bijdragen. Het is de bedoeling dat ook de collega’s van Beerens straks gebruik gaan maken van Repond.