Rendement voor het goede doel

Maatschappelijke verantwoordelijkheid en financieel voordeel: het valt prima met elkaar te combineren. Schwartzmans is een klein bedrijf met een groot hart. Ze leveren schoonmaakmiddelen en –materialen en ondersteunen de klanten in het realiseren van een schone en veilige werk- en leefomgeving. Daarnaast leiden ze bij Schwartzmans klanten op in het gebruik van de door hen aangeboden producten en machines. Een leverancier die net dat stapje harder loopt voor de klant: daar kunnen we ons bij EVO-it wel mee identificeren.

Op het eerste oog lijkt Schwartzmans met zijn extra service wat duurder dan zijn concurrenten. De klanten die iets verder denken, zien echter het financiële voordeel in het totaalplaatje: “op elke tien cent die de diensten extra kosten wordt veertig cent terugverdiend, een win-winsituatie”. De directeur William Schwartzmans spreekt met veel passie over de filosofie van zijn bedrijf: “mutual sustainability”.

De relatie met de klant, de sfeer op de werkvloer en de manier waarop het bedrijf zich verhoudt tot zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid vormen de ruggengraat van het bedrijf. 
Ritplan ondersteunt door de routes te optimaliseren, wat tijd en kosten scheelt en tegelijkertijd het milieu ontziet. Daarnaast helpt ons programma Schwartzmans met het berekenen van rendement, wat inzicht biedt op wat er aan een klant verdiend wordt.

Het rendementsprincipe komt op een bewonderingswaardige manier tot uiting bij het bedrijf. Als een klant een rendabele order plaatst schenkt Schwartzmans € 0,25 cent aan Villa Pardoes. Als ze op tijd betalen wordt hetzelfde bedrag gedoneerd aan het goede doel, en bij digitale orders in plaats van telefonische orders komt er nog eens € 0,10 bovenop. 
Ritplan helpt aan de transportkant om de orders sneller rendabel te maken met een efficiënte planning.