Ritplan voor een bloeiend Bab Star jr. B.V.

Bij de bloemengroothandel Bab Star jr. plant het powerduo René Jongbloed (rechts op de foto) en Rob van der Wilde (links op de foto) al jaren met Ritplan, hoewel niet vanaf de introductie van Ritplan bij het bedrijf. Zij weten mooi te vertellen hoeveel meer er uit het programma gehaald kan worden met wat interesse en verstand van zaken, zodat ze kunnen garanderen dat de bloemen altijd netjes en voor het begin van de dag geleverd zijn.

Rob vertelt over hoe hij überhaupt in de rol van planner stapte: “Op een gegeven moment heb ik uit nood een planning gedraaid en toen zag ik meteen dat er een aantal dingen verkeerd ingesteld stonden. Ik vond IT en software wel interessant en vond het leuk om hierin te duiken, dus ik kwam er al snel achter dat we bijvoorbeeld met verschillende eenheden werkten voor de vrachtwagens. De mensen die ik opvolgde die wisten als het om Ritplan ging wel hoe ze moesten rijden, maar wisten niet hoe het onder de motorkap dan werkte. Dat maakt het moeilijk om alles uit het programma te halen, dus daar zijn we ingedoken.”

René vervolgt het verhaal: “Nu kunnen we voor 90% de ritten door Ritplan laten maken en dan schuiven we af en toe nog, het blijft toch mensenwerk. We hebben nu ook LMS, waarmee de chauffeurs de route ook op hun navigatie hebben. Dat liep eerst wat stroef, want we werken veel met gepensioneerde chauffeurs, maar na een beetje wennen zijn ze er heel blij mee.”

Rob: “Ja, de meeste chauffeurs rijden er nu blind op. Doordat plaatsen gespecificeerd kunnen worden, waardoor je ook kunt schuiven met afleverlocaties wanneer deze net even ergens anders zijn dan het gewone adres van een bedrijf, kunnen ze erop vertrouwen dat ze naar de goede plek rijden.”

René vertelt ook over een unieke manier waarop zij LMS gebruiken: “De chauffeurs gaan alle sleutels scannen voordat ze vertrekken, zodat ze zeker weten dat ze geen sleutel kunnen vergeten. Ding is, wanneer wij een fout maken, zoals het vergeten van een sleutel, waarna we voor een dichte deur staan, dan gaan wij niet de klant bellen. Het is dan ons probleem, dan moeten wij het oplossen. Als je met een paar keer scannen voor je vertrekt zeker weet dat dit probleem niet meer voorkomt, dan zijn wij blij, de klanten blij en de chauffeurs ook.”

Bij Bab Star jr. zien ze meedenken met de bloemist als het hart van het bedrijf. Een goede service staat daarbij centraal en daarmee natuurlijk ook een goede levering, waarbij kwaliteit voorop staat. Hier zijn ze goed in en ondertussen zijn ze zelfs uit gaan breiden naar klanten in België die met grote tevredenheid bloemen inkopen bij hen. Ook hierbij ondersteunen de automatiserings- en optimalisatiemogelijkheden van Ritplan het bedrijf.