Glashelder transport van Pilkington Nederland.

Glas mag dan letterlijk een transparant product zijn, de planning van het vervoer ervan is verre van doorzichtig. Het ingewikkelde van glastransport is dat het uitermate gespecialiseerd is. Glas wordt op maat gemaakt en het kan enkel- of dubbelglas zijn, maar ook drievoudige beglazing. Het is vaak moeilijk te voorspellen hoe er het beste geladen kan worden. Voordat Pilkington Nederland een aantal jaren geleden met Ritplan ging werken, werd hiervoor een grote landkaart gebruikt. De ervaren planner zocht handmatig uit wat de beste opties waren en de chauffeurs bepaalden vervolgens hun eigen rit.

Hoe kun je de planning en het transport verder automatiseren? Herman Niezink, hoofd transport bij Pilkington Nederland, was er na een aantal bezoeken aan transportbeurzen en nader onderzoek van overtuigd dat automatisering van het transport van Pilkington Nederland vrij complex was. Geen vreemde redenatie, want na met ons in gesprek te zijn geweest, bleek dat er voor het goed inzetten van Ritplan enig maatwerk nodig was. Vervolgens bleek automatisering van het transport met Ritplan een goede optie!

De planner blijft van vitaal belang: zijn ervaring is nog steeds doorslaggevend bij het inschatten van de lading. Op basis van zijn specifieke kennis wordt de planning via Ritplan geoptimaliseerd. Deze ritten worden vervolgens uitbesteed en over het algemeen rijden er zestien tot twintig vrachtwagens per dag voor Pilkington Nederland. Esther van der Veen-Brummelhuis, marketeer, vertelt: “We gebruiken ook een logistieke tool Pilkington Status4Sure waarmee we onze klanten kunnen informeren over de exacte bloktijden waarin geleverd wordt.”

Met behulp van Ritplan is het makkelijker om tijdafspraken met klanten te maken en zijn de aflevertijden beter te voorspellen. Hierdoor is het voor Pilkington Nederland ook makkelijker om service op hoog niveau aan te bieden.

Een bewonderenswaardige prestatie met zo’n complexe planning!